emina consulting 2015 @ All Rights Reserved

webdesign by Emina Consulting

Informatie over Zweden.

 

  • Cultuur

In Zweden wordt nauwelijks gehaast. Voor veel Nederlanders is dit altijd even wennen. Maar vergeet niet dat dit ook vaak de reden is van vele Nederlanders om te gaan emigreren. Dit is een paradox waar veel emigranten mee te maken krijgen. Ze verwachten een snelle service en een rustige leefomgeving. De Zweden geven elkaar ook vaak de ruimte. Dit word door veel Nederlanders als afstandelijk gezien, maar niets is minder waar. Aan een Zweed heb je een vriend voor het leven als je hem of haar ook zijn of haar ruimte geeft.

 

  • Wonen in Zweden

Er is veel rust en ruimte in Zweden. Stoplichten komen hier nauwelijks voor. De lucht is schoon en het water kan in veel meren gewoon gedronken worden. Er is hier nog voldoende ruimte om te ondekken en dromen waar te maken. Maar ook hier moet (als je niet gepensioneerd bent of genoeg eigen middelen hebt) helaas gewoon gewerkt worden voor een bestaan. Maar de weg naar je toekomstige werk is een heel stuk mooier (en je zult moeten uitkijken voor elanden, het zijn prachtige dieren maar ze kunnen ook echt geweldig in/op de weg staan). Het wonen in Zweden is echt een genot.

 

  • Met kinderen naar Zweden

Je hebt nu eenmaal verantwoordelijkheden als ouder, dus je zal ze mee moeten nemen. Eenmaal hier aangekomen is het toch wel een soort kinderparadijs. Voor de kinderen is opvang en scholing allemaal heel goed geregeld. De taal maken ze snel eigen en voor je het weet functioneert je eigen kind als persoonlijke tolk. Zweden is een veilig land voor opgroeiende kinderen. Het land stimuleert het ook om kinderen te krijgen en daardoor zijn veel producten en diensten gratis of zeer goedkoop.

 

  • Zorgkosten

Hebben we niet! Als je in het bezit bent van een persoonsnummer, dan ben je verzekerd in Zweden. Het zit verwerkt in de belasting die je in Zweden gaat betalen.

 

  • Wat je niet moet doen

Zweden zijn nog erg op hun land gesteld. Ze zijn hierdoor sneller gekwetst als je hier een negatieve opmerking over maakt. Leven en laten leven is hier het motto.