emina consulting 2015 @ All Rights Reserved

webdesign by Emina Consulting

Emigreren naar Zweden.

 

Belangrijke dingen om in Nederland te regelen voordat u gaat emigreren naar Zweden, vaak worden een hoop van deze punten vergeten dus hier krijgt u ze op een rijtje:

 

1. Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen. Dit formulier moet u opvragen en toe sturen naar uw regionale belasting kantoor of u laat het uw boekhouder regelen. Zonder dit formulier kunt u geen persoonsnummer krijgen. (kan ook vanuit zweden worden geregeld omdat na vertrek soms nog niet alles is afgehandeld bij de belastingdienst) en u daar door geen verklaring ontvangt. Houdt er rekening mee dat dit ± 8 weken kan duren.

 

Dit is de link naar het aanvraagformulier.

 

 

 

2. Medisch dossier van de huisarts en tandarts menemen.

 

3. Abonnementen en verzekeringen aangetekend opzeggen.

 

4. Post door laten sturen, naar het nieuwe adres in Zweden en of familie en kennissen.

 

5. Inentingen voor huisdieren, ga naar je dierenarts en vraag wat nodig is. De regels hiervoor veranderen voortdurend.

 

De hond, kat of fret moet in ieder geval gechipt en ingeënt zijn tegen rabiës en een bloed test hebben gehad. Ook moet u in het bezit zijn van een Europees paspoort voor uw dier. Dit allemaal dient u ook op tijd te regelen.

 

 

6. Controleer identiteitsbewijzen en rijbewijs op geldigheid duur.

vraag bij uw gemeente een internationaal uittreksel van bevolkingsregister aan (GBA)

 

7. Neem afscheidt van uw omgeving, en geniet van het avontuur.

 

 

Dit zijn de punten die u moet regelen zodra u in Zweden bent aangekomen:

 

1. Aanvragen van een persoonsnummer. Dit is de Zweedse variant van het BSN nummer. Zonder dit nummer kunt u in Zweden vrijwel niets doen. U kunt dit nummer en extra informatie krijgen bij het 'skatteverket' (Zweedse belastingdienst). Hiervoor heeft u in iedergeval nodig: geldig indentiteits bewijs (paspoort is het beste), koop of huur contract (in Zweden), Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen, internationaal uittreksel van bevolkingsregister, Bewijs dat u een geldige zorgverzekering heeft en een van de volgende opties: bedrijfsplan (als u deze wilt beginnen)/bewijs van voldoende vermogen/werk overeenkomst/bewijs dat u pensioen ontvangt.

 

Vind hier uw toekomstige droomhuis:

 

 

 

2. Na het aanvragen van een persoonsnummer kunt u eventueel een bedrijf aanvragen bij het skatteverket of bolagsverket en uw auto of andere voertuigen importeren bij het 'Transport styrelsen' (Zweedse RDW). Let er wel op dat uw auto flink zal dalen in waarde omdat het een geimporteerde auto wordt, deze is bij de Zweden niet echt geliefd omdat de kilometerstand niet goed gecontroleerd kan worden. Ook kunt u zich aanmelden bij de 'Försäkringskassan' (Zweedse volksverzekering). De kosten voor de verzekering zit verwerkt in de belasting die u zal gaan betalen. Het is aan te raden om uzelf na het verkrijgen van een persoonsnummer zo snel mogelijk te verzekeren zodat u de verzekeringen in Nederland kan stopzetten. Over het algemeen zijn de verzekeringen in Zweden vele malen goedkoper.

 

3. U bent nu een inwoner van Zweden. Het is aan te raden om een Zweedse id-kaart aan te vragen bij het skatteverket en uw Nederlandse rijbewijs om te ruilen voor een Zweedse bij het Transport styrelsen.

 

4. Wij wensen u veel geluk met uw nieuwe toekomst! Mochten wij u verder nog van dienst kunnen zijn dan kunt u ons altijd bereiken. We zijn nu ook begonnen met het maken van Zweedstalige websites voor Zweeds Nederlandse bedrijven.